Vuoden 2011 gradustipendin hakuaika on alkanut

Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry myöntää vuosittain stipendin perustutkintoaan suorittavalle opiskelijalle. Tänä vuonna stipendin suuruus on 750 euroa ja se on tarkoitettu Lähi-itään kohdistuvaan tai Suomen Lähi-idän instituutissa suoritettavaan tutkimukseen. Hallitus toivoo hakemuksia laaja-alaisesti eri tiedekuntien ja laitoksien – niin yliopistojen kuin ammattikorkeakoulujen – opiskelijoilta etenkin humanistisilta ja yhteiskuntatieteellisiltä aloilta.

Stipendin saajalta edellytetään, että hän antaa valmiin pro gradu -työnsä tai vastaavan opinnäytetyön tiivistelmän yhdistyksen kotisivuille. Stipendin saajan toivotaan myös pitävän työnsä aiheeseen liittyvän lyhyen esitelmän jossain yhdistyksen yleisötilaisuuksista.

Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n (www.sliy.fi) tarkoituksena on tukea Suomen Lähi-idän instituutin säätiön ylläpitämää Suomen Lähi-idän instituuttia tutkimuksen, koulutuksen ja yleisen kulttuurivaihdon alueilla, ja siten auttaa ymmärtämään Lähi-idän kulttuureja ja niiden merkitystä Suomessa. Suomen Lähi-idän instituutti on yksi Suomen kolmesta Välimeren alueella toimivasta tiedeinstituutista.

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään sekä kirjallisena versiona että sähköpostitse maanantaihin 31.10.2011 klo 16.00 mennessä.

* Kirjallinen versio toimitetaan osoitteeseen:
Suomen Lähi-idän instituutin ystävät
Sihteeri Janne Mattila
Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
00170 Helsinki

* Sähköpostitse lähetettävä versio toimitetaan osoitteeseen sihteeri@sliy.fi

Hakemukseen liitetään:
– alustava suunnitelma työn aikataulusta
– alustava dispositio tai kuvaus suunnitellusta työstä
– työnohjaajan lausunto, josta käyvät ilmi alustavan disposition  hyväksyminen ja työn mahdollisuudet valmistua suunnitellussa aikataulussa
– opintorekisteriote (itse tulostettu oodi-versio riittää)

Kyselyt osoitetaan sähköpostitse yhdistyksen sihteerille. Stipendi myönnetään ensisijaisesti prosessin alkuvaiheessa olevalle lopputyölle.

Helsingissä  21.9.2011

Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n hallituksen stipenditoimikunta