Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n vuosittainen gradustipendi

Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry myöntää vuosittain stipendin perustutkintoaan suorittavalle opiskelijalle. Tänä vuonna stipendin suuruus on 750 euroa ja se on tarkoitettu Lähi-itään kohdistuvaan tai Suomen Damaskoksen-instituutissa suoritettavaan tutkimukseen. Hallitus toivoo hakemuksia laaja-alaisesti eri tiedekuntien ja laitoksien – niin yliopistojen kuin ammattikorkeakoulujen – opiskelijoilta etenkin humanistisilta ja yhteiskuntatieteellisiltä aloilta.

Stipendin saajalta edellytetään, että hän antaa valmiin pro gradu -työn tai vastaavan opinnäytetyön tiivistelmän yhdistyksen kotisivuille. Stipendin saajan toivotaan myös pitävän työnsä aiheeseen liittyvän lyhyen esitelmän yhdistyksen yleisötilaisuudessa.

Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n (www.sliy.fi) tarkoituksena on aatteellisesti, taloudellisesti sekä toiminnallisesti tukea Suomen Lähi-idän instituutin säätiön ylläpitämää Suomen Damaskoksen-instituuttia tutkimuksen, koulutuksen ja yleisen kulttuurivaihdon alueilla ja siten auttaa ymmärtämään Lähi-idän kulttuureja ja niiden merkitystä Suomessa. Suomen Damaskoksen-instituutti on yksi Suomen kolmesta Välimeren alueella toimivasta tiedeinstituutista.

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään SEKÄ kirjallisena versiona ETTÄ sähköpostitse tiistaihin 30.11.2010 klo 16.00 mennessä.

* Kirjallinen versio toimitetaan osoitteeseen:
Suomen Lähi-idän instituutin ystävät
Sihteeri Krista Zaher
Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
00170 Helsinki

* Sähköpostitse lähetettävä versio toimitetaan osoitteeseen:
sihteeri@sliy.fi

Hakemukseen liitetään:
– alustava suunnitelma työn aikataulusta,
– alustava dispositio tai kuvaus suunnitellusta työstä,
– työnohjaajan lausunto, josta käyvät ilmi alustavan disposition hyväksyminen ja työn mahdollisuudet valmistua suunnitellussa    aikataulussa   sekä
– opintorekisteriote.

Kyselyt osoitetaan sähköpostitse yhdistyksen sihteerille. Stipendi myönnetään ensisijaisesti prosessin alkuvaiheessa olevalle lopputyölle.

Helsingissä 13. lokakuuta 2010
Suomen Lähi-idän instituutin ystävien hallituksen stipenditoimikunta