Briskett & gefilte fish: Perinteinen suomenjuutalainen ruokakulttuuri (8.11.16)

Tutustumme suomalaisiin vähemmistöhin tällä kertaa ruokakulttuurin kautta:

Briskett & gefilte fish: Perinteinen suomenjuutalainen ruokakulttuuri

Ruoalla on uskonnonharjoittamisessa erittäin keskeinen rooli. Juutalaisuudesta moni tuntee kosher-säädökset, mutta mitä ne oikein sisältävät? Entä minkälaista on suomenjuutalainen ruokakulttuuri? Tutkija ja filosofian tohtori Dóra Pataricza esittelee suomenjuutalaista ruokaperinnettä sekä tarjoaa katsauksen Suomen juutalaisten kiehtovaan historiaan (luento on englanniksi).
Tervetuloa!

Aika ja paikka:
Tiistai 8.11.2016 klo 18:00
Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), huone 505

Briskett & gefilte fish: Traditional Finnish Jewish Food Culture
Food plays a central role in religious life. Many recognize the word kosher in Judaism, but what does it really mean for every-day life? And what is the role of kosher food among the Jews living in Finland? PhD Dóra Pataricza presents Finnish Jewish food traditions and introduces the intriguing history of Finnish Jews.
Welcome!

Time and place:
Tuesday 8th of November 2016 at 6:00 pm
Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), Room 505

Comments are closed.