Ishtarista neitsyt Mariaan: Naiset ja pyhyys Lähi-idässä

Torstaina 15.3.

klo 17.00 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) järjestetään seminaari, jonka esitelmät keskittyvät pyhiin ja muuten merkittäviin naisiin Lähi-idässä eri aikakausina. Seminaarissa alustavat FM (väit.) Saana Svärd (”Sodan ja rakkauden jumalatar: Kaksoisvirtainmaan naiset ja pyhyys”), prof. Jaakko Hämeen-Anttila (”Islamin pyhät naiset”) ja FT Sylvia Akar (”Vaimoja ja valtiattaria: Nykypäivän vahvat naiset”).

Seminaari on osa Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokuksen järjestämää Kulttuurifoorumi 2012 -tapahtumaa, ja SLIY ja Suomen Lähi-idän instituutti toimivat seminaarissa Fokuksen yhteistyökumppaneina. Vuonna 2012 foorumi rakennetaan Riikka Juvosen Tuomiokirkon Kryptaan tulevan näyttelyn ”Marian monet kasvot” ympärille. Näyttely on auki 9.3.–30.3.2012. Näyttelystä ja siihen liittyvistä tapahtumista lisää Kulttuurifoorumin verkkosivuilla.