SLIY ry:n syyskausi käynnistyy runouden merkeissä

Tervetuloa kuulemaan Palestiinan kansallisrunoilijanakin pidetyn runoilijan Mahmoud Darwichin (1941 -2008) elämäntyöstä Tieteiden talolle (Kirkkokatu 6) maanantaina 13.9. 2010.

Mukana kertomassa ja keskustelemassa Darwichin runoista ovat kirjailija Faruk Abu-Chacra, FM Doris Aghazarian, elokuvaohjaaja Jean Bitar ja kirjailija Daniel Katz. Iltaa varten Ammanista saapuu myös Darwichin henkilökohtainen ystävä, Bilal Kassim. Tilaisuudessa käytetään suomea ja englantia sekä joitain runoja kuullaan alkukielellä, arabiaksi lausuttuina.

Darwichin kulttuuri-ilta alkaa klo 18:00 salissa 104 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry, Suomalais-arabialainen yhdistys ry, Suomi-Syyria Ystävyysseura ry, Suomen Palestiinalaisten siirtokuntayhdistys sekä Ässänääbil – arabialaisen kulttuurin yhdistys ry.

Tilaisuuteen liittyen libanonilaissyntyinen arabimusiikin tähti, Marcel Khalife konsertoi Savoy-teatterissa lauantaina 18.9.2010 klo 19.00. Osa hänen sävellyksiään on tehty Darwichin sanoituksille.